Londonturné och ny skiva för unga älvdalstjejer

ÄLVDALEN
Musiken ger så mycket vittnar många om. Älvdalstjejerna i Sugarpops har den gett en Englandsresa och en skivinspelning.

De unga flickorna i Sugarpops har spelat ihop i Älvdalens musikskola i flera år och väckt uppseende var de än spelat.
Nyligen kom de hem från en Englandsresa dit de var inbjudna att uppträda på en stor konsert i Colchester, några mil utanför London.
Tillsammans med musikskolans chef Melker Brodin och läraren Verf Lena Egardt flög hela gänget från Arlanda till London där man bland annat fick se musikalen "Fantomen på operan" och en gjorde snabb insats som turister.
Väl på plats i Colchester, 8 mil nordöst om London, inkvarterades flickorna i familjeboende och hela fredagen ägnades åt repetitioner.
Naturligtvis åt man Fish and chips till lunch och framåt kvällen var det så dags för den stora konserten med omkring hundratalet personer i en kör och flera smågrupper engagerade från olika musikutbildningar i närheten av Colchester, men även en grupp från Tyskland. Och för första gången en grupp från Älvdalens musikskola; Sugarpops.
Framträdandet gick bra och applåderna rungade genom den stora salen. Som avslutning var det gemensamt spel med alla medverkande.
Älvdalsflickorna framförde en låt som i original heter Think of me, men texten var både på älvdalska och engelska. De spelade också en melodi från Shetlandsöarna och en låt som heter You, som Verf Lena Egardt gjort både text och musik till.
Resan till England kostade inte ett öre för kommunen. Musikskolans stödförening Musikskolans komisar stod för finansieringen.
Som grädde på moset för de unga musikanterna har deras nyinspelade skiva med fem låtar nu kommit ut. Skivan finns att köpa genom Älvdalens musikskola.
I höst börjar tre av flickorna på gymnasiet så i fortsättningen blir det nog svårare att få tid att spela ihop för dem.

Björn Rehnström

På DT.se kan du se och lyssna på när Sugarpops spelar. Klicka här.

sugarpops på scen

Gruppen Sugarpops spelade upp inför en stor publik i Colchester i England för några veckor sedan.

Sugarpops skivomslag

Här är omslagsbilden till flickorna nya cd med fem låtar. Från vänster Frida Persson, Elin Petersson, Svea Johansson, Seren Falk och Ronja Johansson.

Sugarpops i England

Både i London och Colchester hann flickorna med att vara turister. Här tillsammans med lärarna Verf Lena Egardt och Melker Brodin.