Sugarpops
I mitten av mars åker gruppen Sugarpops till England för att spela tillsammans med uppemot 350 andra ungdomar på en stor konsert. Längs bak från vänster syns Ronja Johansson, Seren Falk och Elin Peterson. I främre raden syns Svea Johansson och Frida Persson. Fotograf: Björn Rehnström

Musiken tar dem till England

ÄLVDALEN Tack vare musiken och Älvdalens musikskola får de fem flickorna i gruppen Sugarpops nu åka till England på sitt livs häftigaste musikresa.

Gruppen Sugarpops består av de fem Älvdalsflickorna Ronja Johansson, Seren Falk, Svea Johansson, Elin Peterson och Frida Persson.

Trots sina unga åldrar- de går på högstadiet i Älvdalen- har de redan spelat i hop ett par år. Alla som var på den stora konserten i sporthallen för två år sedan kommer säkerligen ihåg då de spelade Alexander Rybaks "Fairytale" så Alexander själv skulle ha rest sig och applåderat.

För allt slit med lärarna i Älvdalens musikskola får flickorna nu sin belöning. I mitten av mars åker de nämligen till England för att spela på en stor konsert i en ort som heter Colchester.

Musikskolerektorn Melker Brodin har under sin tid i Kulturskolan Miranda besökt den stora årliga konserten tillsammans med en större grupp elever från Mora. När han nu fick en förnyad inbjudan föll valet på Sugarpops sig alldeles naturligt, eftersom de redan var en grupp som spelat tillsammans under en längre tid. Att flickorna dessutom är jätteduktiga gör ju inte saken sämre.

Melker Brodin och musikläraren Verf Lena Egardt kommer att följa med och Älvdalsgruppen ska hinna med att turista lite i London innan man tar sig vidare till Colchester. Boende kommer att ske i familjer och resan kommer inte att kosta vår ekonomiskt ansatta kommun ett öre.

– Vi kommer att söka pengar för resan på olika håll, säger Melker Brodin.

Väl i Colchester kommer Sugarpops att få tio egna minuter på scen, liksom en mängd andra ungdomar från de lokala musikskolorna där. Programmet är inte riktigt spikat ännu, men enligt inbjudan ska man också att få spela i finalen med alla de 350 deltagarna i konserten som heter Colchester Schools Prom Concert.

– Det ska bli riktigt häftigt. Så sammanfattade basisten Seren Falk de unga tjejernas inställning till denna resa, som de får vara med om tack vare Älvdalens Musikskola. Och tack vare att de är så duktiga och trevliga.

Björn Rehnström