ÄLVDALEN MT

Musikskolan vårkonsert i sporthallen i lördags bjöd på ett både finstämt och fartfyllt program. "Även små stjärnor lyser i mörkret", stod det på programbladet och det stämde bra, där fanns flera stjärnor som lyste upp föreställningen.

– Du är så duktig så man blir tårögd, sa presentatören Göran Lundh då Mathilda Karlsson sjungit Elton Johns Your song. Lärare och elever spelade tillsammans. Programmet började med slagverksgruppens Afrikansk sång och så bjöd nybörjargruppen i fiolspel på bland annat Blinka lilla stjärna.

Det blev musik med gitarrorkestern, Älvdalsblåset, Första orkestern och Irak-Flex samt Sugarpops som bjöd på Irländska tongångar.

Klara Rosdahl spelade viola, Mathilda Wiklund piano och så fick publiken vara med och sjunga allsång före pausen. The Sandra Rockers inledde andra delen av programmet, bland annat med Gimme some lovin´.

Folkrocksflex bjöd på en rockig schottis från Transtrand, det blev spelmanslag och skolorkester och på slutet klämde alla musiker och publiken i med Leende guldbruna ögon innan konserten avslutades med D-jam blues och ett extranummer.

Musikskolans chef Melker Brodin som också var dirigent berättade att musikskolan har 160 elever och sju lärare. Många elever väntar på plats. Gitarr är populäraste instrumentet. De som vill lära sig spela dragspel hänvisas till studieförbunden. – Vi har inte resurser för dragspelsundervisníng, säger Melker Brodin.